Maatwerk

Badkamer meubels

Voor twee appartementen in een pand in Amsterdam heb ik de badkamermeubels en deuren mogen verzorgen. Ik heb gekozen voor bamboe plaatmateriaal vanwege de goede vochtbestendigheid. Bij de meubels heb ik er voor gekozen de randjes van de plaat een prominente rol te geven zodat je het leuke geblokte patroon goed kunt zien. De deurtjes hebben een push-to-open systeem.
De badkamerdeur kwam voorheen in het kleine halletje in het huis in conflict met een andere deur die hier op uit kwam. Daarom heb ik gekozen voor een harmonica deur. Zo ontstaat er meer ruimte in het halletje.

Salontafel

Deze salontafel is in opdracht gemaakt voor een klant die wilde dat deze bij de vorm van zijn al bestaande bank aan zou sluiten. Er is gekozen voor massief gewaterd iepenhout. De contouren van de punten waar de tafel uit bestaat heb ik geaccentueerd met een inleg van berkenhout. Vanwege het onconventionele ontwerp en het gebruik van houten delen in de vorm van punten kan het hout in een gesloten vorm zijn spanning niet kwijt. Daarom heb ik in het blad een gleuf aangebracht. Zo kan de spanning van het hout daar weg en zal het blad niet krom gaan trekken.

Hout inleg
Milou Parthesius Salontafel maatwerk

Keukens

Deze keuken mocht ik twee keer maken in twee appartementen in een monumentaal pand in het centrum van Amsterdam. De oude keuken had een prachtig maar erg slecht onderhouden massief hardhouten blad dat ik heb gerestaureerd omdat het te mooi was om niet ook voor de nieuwe keuken te gebruiken. Ook hou ik erg van hergebruiken waar dat kan. De vraag was om de keukens dusdanig robuust te maken dat ze de komende 30-40 jaar mee zouden kunnen. Ik heb er daarom voor gekozen alle kastjes van betonplex te maken. De frontjes en deurtjes zijn van berkenmultiplex met een herlijst van hetzelfde hout als waar het blad van gemaakt is. Ook het hout gebruikt voor de herlijst heb ik kunnen hergebruiken uit de oude keuken.

Keuken Milou Parthesius

Kamerscherm

Dit kamerscherm van massief eikenhout heb ik in opdracht gemaakt om tijdens een expositie een mooi display te vormen voor de gegraveerde glasplaten met gedichten. De scharnieren kunnen twee kanten op bewegen waardoor je het als de klassieke zigzag maar ook als een U kunt neerzetten.